הכל על גלידה

איך הכל התחיל...

גלידה היא מאכל מתוק, קפוא וקצף המבוסס בעיקר על חלב פרה (כולל שמנת, או יוגורט)
חלב סויה או מים (שנקרא אז "סורבה"), המשמש קינוח או כמרכיב קינוחים שונים.

בעולם יש צורות רבות של גלידה עשוי מרכיבים שונים.
קרם ג'לטו איטלקי הנקרא ג'לאטו נחשב לגלידה הסטנדרטית בעולם.

בסין נהוג לשים גלידה בבצק, ומטגנים בשמן
וכדי להכין גלידה מטוגנת, מלוחה, מלוחה ומרוהטת בצבע.

במערב, גלידה הוא אכל לעתים קרובות בצורה של כדורים בתוך חרוט עשוי וופלים.

היסטוריה של גלידה ...

בשנות החמישים פתחו כמה מהגרים מבולגריה את "גלידת הקוזו" ביפו,
במקום הראשון נמכרה גלידת החניכיים בישראל.
באותה תקופה, תעשיית הגלידה בישראל הפיקה מגוון מוגבל מאוד של מוצרים,
בעיקר ניחוחות וניל ושוקולד, שנמכרים בכדורים קטנים בכוס וופל קוני צר.
x

#{title}

#{text}

#{price}